Nytt bolag in i portföljen

I veckan plockade jag in ett nytt bolag i portföljen. Alzinova.

Varför nu kan vara en bra tidpunkt att börja ta position i bolaget

Alzinova befinner sig i ett ganska bra läge för den spekulativa. Värderingen är låg, kassan stark och kliniska studier inleds i början av 2020 (Q2 ska första patienten ges första dosen). Det kapital som idag finns tillgängligt i bolaget beräknas att vara tillräckligt för att genomföra den kliniska studien.

Turbulensen som drabbat Alzheimersbolagen på bred front, orsakat av att en annan substans mot Alzheimers i flera kliniska studier (inkl fas 3) påvisat att placebo har större effekt än själva läkemedlet, har spillt över även på Alzinova. Alzinovas substans och sätt att angripa sjukdomen är dock väsensskild (som Alzinovas vd uttrycker det) från det angreppssätt mot sjukdomen som alltså lett till misslyckade resultat av andra läkemedel.

Dessutom har kursen också pressats ner av en försening av starten för nämnda kliniska studier.

Kan också vara värt att nämna att kursen i den riktade emissionen och i företrädesemissionen, vilka genomfördes i december 2018, var på 22 kr.

Så det finns helt klart anledningar för den riskmedvetna och spekulativa att investera i bolaget. Kanske först och främst med en tidshorisont fram till starten av Q2 2020, då de kliniska studierna ska starta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments