Toleranzia rapporterar en framgångsrik distributionsstudie med TOL2

Toleranzia publicerar studier som överträffar högt ställda förväntningar

Ni som följer mig på Twitter, Facebook och här på min blogg känner redan till att Toleranzia är ett bolag som jag värderar högt och tror mest på. Jag har spenderat mycket tid på att göra efterforskningar om Toleranzia. Detta arbete mynnade ut i en omfattande analys av bolaget som publicerats i två delar. Toleranzia har själv republicerat dessa båda delar på sitt LinkedIn-konto, vilket torde betyda att bolaget delar de slutsatser som jag presenterar i min analys.

Inom läkemedelsforskningen har det länge funnits en önskan att kunna framkalla tolerans i immunsystemet som en väg mot att behandla autoimmuna sjukdomar. Toleranzia har utvecklat en metod för induktion av immunologisk tolerans hos patienter, och driver ett huvudprojekt inriktat specifikt mot den autoimmuna nerv- och muskelsjukdomen myastenia gravis.
Med de prekliniska data som uppnåtts menar bolaget att myastenia gravis-tolerogenet har potential att bli den första verkligt sjukdomsmodifierande behandlingen för patienter med myastenia gravis. Till skillnad från befintliga alternativ har Toleranzias behandling potential att kunna bota eller ge långvarig terapeutisk effekt. Toleranzias läkemedelskandidat botar sjukdomen genom att återställa tolerans i immunsystemet. Därav namnet Toleranzia.

Dagens pm

Dagens pm är minst sagt efterlängtat. Många nya investerare har köpt aktier i bolaget efter att min analys publicerades. Därefter har det varit tyst från bolaget, med undantag från några mindre pm. Oavsett vilket bolag det gäller så är uppdateringar och kommunikation med marknaden viktig för att upprätthålla och skapa intresse för bolaget.

Dagens pm överträffar enligt mig redan högt ställda förväntningar.

Den genomförda studien visar att Toleranzias tolerogen TOL2 har sådan hög, målinriktad och snabb verkan, når de celler i kroppen som det är programmerat för och ansamlas inte i andra organ, att grunden nu är lagd för att kunna gå in i kliniska studier på människa. Bolaget väljer att använda uttryck som “tydliga resultat” och “vi har kunnat visa”. För er som inte är bekanta med vetenskaplig terminologi så betyder “visa” att något faktiskt är bevisat. Detta är i mina ögon starkt förtroendeingivande och positivt inför framtiden. Jag citerar ett utdrag från dagens pm som mycket väl illustrerar bolagets framgång med TOL2 (en av bolagets läkemedelskandidater):

“Vi är väldigt glada för att ha fått tydliga resultat som visar att TOL2, efter administration, både snabbt och specifikt når de organ som är viktigast när det gäller TOL2:s terapeutiska effekt och toleransinducerande verkningsmekanism. Samtidigt, och lika viktigt, är det mycket värdefullt att vi kunnat visa att TOL2 inte verkar ansamlas i andra organ som av säkerhetsskäl är viktiga att inte påverka, säger Toleranzias vd Charlotte Fribert.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments